The Well

A concept that embodies a holistic approach to wellness and health in both aesthetics and feel.

Project The Well
Year 2017
Type Hospitality, Retail
Size 962sqm

Rendered Services
Concept Design
Design Development
Material and Finishes Selection
Furniture Selection and Lighting Specification
Project Management

Our aim was to create a sense of calm on arriving to the space, where you can leave your stress at the door and focus inwardly on your health and wellbeing.

The design brief was to totally transform the existing site, which was dark and restrictive, to a light-filled wellness centre that radiated health and happiness. We did that by ensuring natural light travelled deep within the space and used a very soft palette to ensure that light was maximised.A 5-meter tall Ficus Hilli sits under a light-filled atrium, and a circular staircase made from white powder coated perforated mesh wraps around the tree to carry visitors from the ground floor café and reception to the first-floor gym, yoga studio and Pilates studio. This sculptural piece serves as the backdrop to the reception counter and can be seen from the café space.